Filmer från vårt arkiv

 

 

 

 

HydroScand Machine

Med bra samverkan med vår kund HydroScand Machine producerade vi på kort tid ett antal filmer som på ett enkelt sätt beskriver funktionen hos deras maskiner.

 

 

Gammelkroppa skogsskola

" Vi valde film som ett effektivt media för att locka nya elever till skogsteknikerprogrammet. Skolans elever bär filmens budskap med sina egna erfarenheter och upplevelser."

Rektor / Gammelkroppa skogsskola

 

 

High Voltage Valley

"Vi hade varken stor budget att röra oss med eller särskilt gott om tid. V-com gjorde mycket snabbt en snygg reklamfilm baserad på enbart på deras rika arkivmaterial"

Linda Nilsson - Processledare / High Voltage Valley

 

 

 

ABB Components

"Detta är introduktionsfilmen till en serie av kortfilmer som vi använder i säljsamtal med kunder. Vi har samarbetat med V-com i många år och värdesätter deras lyhördhet, kunskap och förmåga att tillsammans med oss hitta kreativa och pedagogiska lösningar."

Produktchef / ABB Components

 

 

Proven history for future succes – Teaser

Vi gjorde två presentationsfilmer till ABB Transformers. Detta är den snabbare versionen för en målgrupp som har begränsat med tid.

 

 

Proven history for future succes - Extended Version

För att beskriva en komplex verksamhet med många ingående delar gjordes en längre version som visar kontor och verkstadsmiljö varvat med intervjuer av kunder från hela världen. Målgruppen är kunder som vill få en fördjupad kunskap.

 

 

Häggloadern

Denna film gjordes som en del av lanseringen av en ny produkt för gruvindustrin. Syftet var att göra en film med högt tempo och snygga effekter.

 

 

Power on the move - GIS

För att öka kännedomen om en ny produkt och för att visa vilka fina resurser man har i sin fabrik så gav ABB utanför Frankfurt oss uppdraget att ta fram en snygg informationsfilm. Den har mottagits mycket bra hos målgruppen som är nya kunder.

 

 

 

VUBB - Exeptionally tested

Filmen togs fram för att visas på en mässa där folk hela tiden är i rörelse. Budskapet förmedlas med texter i bild till effektfull musik och ljudeffekter.

 

 

 

GIA Swedvent

I samband med den då största ordern till Pakistan bestämde GIA Industri AB sig för att beställa en marknadsföringsfilm. Utöver inspelning i Pakistan var vi även hos kunder i Norge och Portugal. Att få höra nöjda kunder är otroligt positivt.

 

 

 

Earth Hour - Ludvika Kommun

Ludvika Kommun hade tagit fram idé och manus till en informationsfilm om hur boende i Ludvika kan påverka hela jordens klimat. Vi fick uppdraget att filma och redigera filmen som var klar till Earth Hour 2011.

 

 

STRI

STRI valde att presentera sin verksamhet med en film i ett lugnare tempo där budskapet förmedlas med text i bild istället för ljud. Perfekt för visning på mässor .

 

 

 

BorWin1

Vi följde och dokumenterade hela Borwin-projektet i Tyskland och har sedan klippt ihop flera olika kortfilmer som använts i en rad olika områden. Dessutom har ett tyskt tv-bolag bett att få använda scener i nyhetssändningar samt en dokumentär. Något som gett ABB oväntad publicitet.

 

 

Nyx - Security

Vi fick i uppdrag att göra en kort film som skulle ligga på Nyx hemsida. Målet var att visa deras kameracentral och ge en kortfattad bild av deras verksamhet. Ingen personal som arbetade i kameracentralen fick vara med på bild utan fick ersättas med statister. Dessutom måste känslig information på monitorerna maskas bort.

 

 

 

TrafoSiteRepair

I skarp internationell konkurrens lyckades vi vinna uppdraget att skapa ett säljande filmkoncept för ABB. Vår idé byggde på att lägga fokus på nöjda kunder runt om i världen samt att leverera materialet på specialdesignade USB-minnen. Filmen blev mycket uppskattad och fick stor genomslagskraft. Den lanserades på förstasidan på ABB:s globala hemsida.

 

 

Slip Naxos

Thomas Henkell, produktchef
Vi hade svårt att förklara våra produkters egenskaper och funktion för kunderna och såg en videoproduktion som en bra lösning. Vi anlitade V-Com som var lyhörda för vårt problem och gav oss en fantastiskt bra beskrivning med hjälp av det rörliga mediet.

 

 

Tractive

Anders Johnsen, VD
Vi var tidspressade inför en stor mässa i Tyskland och behövde ha ett bra marknadsföringsmaterial. Inom en månad lyckades V-Com ta fram en utmärkt videoproduktion på två språk. Filmen fick stor genomslagskraft och ökade intresset för våra produkter markant.

 

 

Morgårdshammar

Det här är ett bra exempel på hur vi tog fram en lösning till kunden där förutsättningen var att återanvända 80% från en tidigare film och att filma nytt resterande 20%. Utmaningen var att det gamla materialet skulle kännas nytt. Kunden blev helt lyrisk över förvandlingen av gammalt material till ny aggressivare musik.

 

 

Biografernas historia i Ludvika

En kritikerrosad dokumentärfilm om Biografernas uppgång och fall i Ludvika. I denna film skildras främst Ludvika men liknande tendenser för biograferna skedde runt om i hela landet. Filmen beställdes av Ludvika Kommun inför invigningen av den senaste nybyggda biografen.

 

 

 

 

   
  email